GeriBurcu Eminoğlu Vişneli mekikten ilham aldı: Vişneli ters yüz kek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişneli mekikten ilham aldı: Vişneli ters yüz kek

Vişneli mekikten ilham aldı: Vişneli ters yüz kek
Abone Olgoogle-news

Merhabalar, ben Burcu Eminoğlu, pasta şefi ve Youtube içerik üreticisiyim. Profesyonel olarak pasta, tatlı ve ekmekçilikle uğraşıyorum, amatör olarak da yöresel lezzetler ve dünya mutfağı ile ilgileniyorum. Bu platformda sizlere ilk tarifimi yazıyorum, heyecanım yüzünden günün anlam ve önemine uygun tarif seçeyim derken çok kararsız kaldım, o yüzden en sevdiğim tatlılardan biri olan vişneli mekikten esinlendiğim bir ters yüz kek tarifi paylaşmak istiyorum.

Başlarda kıtır tart dokusunda oluşturduğum, ama zaman içerisinde kek yumuşaklığına yaklaştırmayı tercih ettiğim bir tatlı bu.

Üzerindeki vişneli sosun tatlı/ekşiliği, altındaki mis gibi tereyağı kokan, bademle birleştiğinde vişnenin etkisini damağınızdan temizleyecek kekiyle müthiş bir lezzet kombinasyonu oldu.

Tatlıcı olmama rağmen çok şekerli tatlılarla aram yoktur, o yüzden dengeli olacağından emin olabilirsiniz.

Tarifleri hem gramaj hem bardak ölçeği olarak vereceğim, eğer kafanıza takılan yerler olursa Instagram'dan sorularınızı yazabilirsiniz, vakit buldukça cevaplamaya çalışıyorum.

Umarım beğenirsiniz, ya da eminim beğeneceksiniz diyeyim... :) Şimdiden afiyet olsun.

Vişneli mekikten ilham aldı: Vişneli ters yüz kek

Malzemeler:

(8 kişilik - Bardak ölçüsü 200 mililitre)

Vişneli sos için:

400 gram vişne (donmuş vişne kullanabilirsiniz)

80 gram (4 yemek kaşığı) toz şeker

15 gram (1 yemek kaşığı) mısır nişastası

25 mililitre (2 yemek kaşığı) su

Kek harcı için:

100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

150 gram (3/4 su bardağı) toz şeker

2 orta boy yumurta (oda sıcaklığında)

60 mililitre (4,5 yemek kaşığı) tam yağlı süt

1 paket şekerli vanilin

Yarım paket kabartma tozu

115 gram (1 su bardağı) un

100 gram (1 su bardağı) badem unu

Çimdik tuz

Yapılışı:

Fırınınızı önden fansız ayarda 180 derecede ısıtın.

Vişneleri şekerle beraber bir tavada kısık ateşe alın, vişneler suyunu salıp yumuşadığında ayrı bir kasede karıştırdığınız nişasta ve suyu ekleyin.

Kapağı açık 3-4 dakika takırdattıktan sonra sos kıvamına geldiğinde ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağ ve tozşekeri yüksek devirde 1-2 dakika, rengi beyazlayıp hafif kabarana kadar çırpın.

Yumurtaları ve sütü ekleyip homojen olana kadar karıştırın.

Kalan kuru malzemeleri (kabartma tozu, vanilin, tuz, un, badem unu) ekleyip bir spatula yardımıyla pütür kalmayana kadar karıştırın.

22 cm çapında kelepçeli kalıbınızın tabanına aynı ölçülerde yağlı kağıt kesip yerleştirin.

Önce vişneli sosu kalıbın tabanına eşit dağıtın, üzerine kek harcını olabildiğince düzleyerek yayın.

Önden ısıttığınız 180 derece fırında 25-30 dakika, altın rengi alana kadar pişirin.

Fırından çıktıktan sonra 20 dakika kadar soğuyan tatlınızı, kalıbın kenarlarından bir spatula yardımıyla kurtararak ters yüz edip servis tabağına alabilirsiniz.

Instagram: @beminu

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle