İspanyol Omleti Tarifi

Bugün sizlere İspanya'da yediğim, evde yapması en kolay ama en lezzetli tariflerden birini paylaşmak istedim. Görüntüde hepimizin sevdiği patatesli yumurtaya benzese de, yumuşacık iç dokusu ve çıtır yüzeyi, içindeki soğanın patates ve yumurtayla muhteşem uyumu sayesinde bildiğimiz omletlerden çok üstte bir lezzet sizleri bekliyor. Şimdiden afiyet olsun!

Haberin Devamı

MALZEMELER

5 adet büyük boy yumurta

1 küçük boy soğan

3 adet orta boy patates

1 silme çay kaşığı tuz

Karabiber

1/2 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için)

(1 adet 20 cm omlet için - su bardağı ölçeği 200 ml)

YAPILIŞI

-Zeytinyağını derin bir kaba alıp ısıtın, çok kızgın olmayacak ama yağın içinde harelenme başlamış olmalı.

-Patatesleri 2-3 mm kalınlığında, 2 parmak genişliğinde dikdörtgenler halinde dilimleyin, ve yıkayıp nişastasından arındırıp iyice kurulayın.

-Soğanı da patateslerle aynı boyutta olacak şekilde dilimleyin.

-Patatesler ve soğanı tavada ısıttığınız yağda, orta ateşte 10-12 dakika kadar kızartın. Yumuşayacaklar ve hafif altın rengini alacaklar ama kahverengi olmamalı.

-Oda sıcaklığında yumurtaları geniş bir kapta, tuz ve dilediğiniz miktarda karabiber ekleyerek elde çırpın. Omlet yapar gibi homojen bir yumurta karışımı elde edin.

Haberin Devamı

-Kızartma işlemi biten patates ve soğanın yağını süzdürüp bir peçete ya da süzgeçte 10 dakika ilk sıcağını atmasını bekleyin. Patatesler ılındıktan sonra yumurtaların içine ekleyin ve patatesleri ezmeden iyice karıştırın.

-Önden ısıtılmış 20 cm çapında tabanını yağladığınız tavaya yumurtalı harcı dökün ve 5-6 dakika kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişirin. Kullandığınız tavanın çok geniş olmaması önemli, çok ince olursa istediğimiz dokuya erişemeyiz.

-Tabanı renk alıp yumurta yüksek oranda piştiğinde bir tabak yardımıyla omletinizi ters yüz çevirip, öteki tarafını da renk alana kadar pişirin.

-Dilerseniz karışıma az miktarda eriyen peynir, veya başka baharat - sebzeler ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yazarın Tüm Yazıları