GeriHamur İşi Tarifleri Yağlama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yağlama tarifi

Yağlama tarifi

Yağlama, Kayseri mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. İnce ince açılan hamurların arasındaki hafif sulu harcıyla tadına doyum olmuyor. Bir de üzerine sarımsaklı yoğurt eklenince lezzetini katlıyor. Bu nefis tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte Kayseri yağlamasının malzemeleri ve yapılışı.... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamur için:

  • 6,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • Tuz

Harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salçası
  • 1 su bardağı su
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Yağlama tarifi Nasıl yapılır?

Un, tuz ve zeytinyağını yoğurma kabına alın ve yavaşça su ekleyerek yoğurun.

Daha sonra hamurunuzu küçük bezelere ayırın ve ince bir şekilde açın.

Açtığınız hamurların her iki tarafını da tavada pişirin.

Diğer taraftanda yağlamanın iç harcını hazırlayın. Bunun için kıymayı, sıvı yağında suyunu salıp biraz çekene kadar kavurun.

Soğan ve biberleri de ince ince doğrayıp tavaya ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Ardından salçayı da ilave edip birkaç dakika kavurun.

Domatesin kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayın ve kıymalı harca ekleyin. Domatesler yumuşayınca suyu da ilave edip birkaç dakika daha pişirin.

En son baharatları ve tuzu da ekleyip harcınızı ocaktan alın.

Pişen yufkaların arasına iç harcı ekledikten sonra kat kat koyun ve bir bıçak yardımı ile kesin.

Hazırladığınız yağlamaları sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...