GeriKek Tarifleri Vişneli mekik tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişneli mekik tarifi

Vişneli mekik tarifi

Pastanelerde sık sık karşımıza çıkan en nefis tatlılardan biridir mekik. Özellikle vişneli olanının tadına doyum olmaz. Peki vişneli mekik nasıl yapılır? İşte mis gibi tereyağı kokulu nefis vişneli mekik tarifimiz. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz badem
  • 1 paket vanilin
  • 1 kase dondurulmuş vişne

Vişneli mekik tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 170 dereceye ayarlayın.

Geniş bir kasede pudra şekeri ile tereyağını spatula yardımıyla karıştırın.

Yumurtaları teker teker ilave edip harcınızın yumurtayı iyice yemesini sağlayın.

Geriye kalan kuru malzemeleri ayrı bir kapta iyice karıştırın ve yumurtalı harca azar azar ekleyin.

Tüm malzemelerin homojen biçimde birbirine karışmasını sağlayın.

Vişneleri bir süzgece alın ve fazla suyunun süzülmesini sağlayın.

Yağlanmış mekik kalıplarına hazırladığınız harcı dökün.

Üzerlerine ikişer adet vişne ekleyin.

Önceden ısıttığınız 170 derece fırında kenarlardan ortaya doğru hafif altın rengini alana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.

Pişen mekikleri oda sıcaklığında beklettikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin.