GeriTatlı Tarifleri Vişneli irmik tatlısı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişneli irmik tatlısı

Vişneli irmik tatlısı
Tadı damağınızda kalacak nefis bir tarif!

Tadı damağınızda kalacak nefis bir tarif!

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Vişneli kısmı için
  • 2,5 su bardağı vişne suyu
  • 1 paket sade puding
  • İrmikli kısım için
  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

Vişneli irmik tatlısı Nasıl yapılır?

Bir tencereye toz puding ve vişne suyunu alın ve koyulaşana kadar pişirin. Cam ya da seramik bir kap kullanın. Tatlıyı kolaylıkla çıkarmak için kalıbı yeteri kadar su ile ıslatın. Kullanacağınız kalıba streç film serip yine çok az ıslatabilirsiniz. Sıcakken ıslattığınız kalıba vişneli sosu dökün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

İrmikli kısmı için bir tencereye süt, irmik ve şekeri alın. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Son aşamada Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip göz göz olunca ocaktan alın.

Kalıpta soğumuş olan vişneli sosun üzerine dökün ve soğumaya bırakın. İyice soğuması için dolaba kaldırın. Daha sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapabilirsiniz.