GeriÇorba Tarifleri Virik çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Virik çorbası tarifi

Virik çorbası tarifi

Havalar iyice soğumaya başlamışken şöyle sıcak bir çorbanın adı bile içimizi ısıtmaya yetebiliyor. Siz de aynı fikirdeyseniz Van'ın meşhur virik çorbasına bir göz atmalısınız. Yapımı sizi yormayan bu çorba içindeki bakliyatlarla da tam bir protein deposu. "Akşama ne çorbası yapsam?" diye düşünüyorsanız başlangıç olarak güzel bir tercih olabilir. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağından biraz fazla yeşil mercimek
  • 1 dilim kavurma
  • Kuru reyhan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Hazırlanışı

Mercimeği suda haşlayıp suyunu süzün. 

Soğanları yemeklik doğrayıp bir tencereye alın ve tereyağı da ekleyip kavurun.

Salçayı ekleyip kokusu çıktıktan sonra 2 litre su ekleyin.

Haşlanan mercimek, bulgur, kavurma ve baharatları da ekleyip 15-20 dakika kadar pişirin.

Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve çorbanızı servis kaselerine alın. Sıcak servis yapın.