Vezir parmağı nasıl yapılır? Vezir parmağı tarifi
Vezir parmağı, irmikli tatlılardan hoşlananlar için nefis bir seçenek. Misafir sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bu tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz. Dışındaki çıtır çıtır irmik dokusunu çok beğeneceksiniz. Peki vezir parmağı nasıl yapılır? Vezir parmağı tarifi...
Vezir parmağı, en sevilen şerbetli tatlılardan biri. Ayrıca hamurunda da şeker kullanılmıyor. Çay saatlerinizde leziz bir şeyler sunmak isterseniz, vezir parmağını pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı irmik
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
NASIL YAPILIR?
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencerede kaynatın. Daha sonra limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve ılınması için kenara alın. Tatlınızın hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu bir kaseye alın ve güzelce karıştırın. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve parmağınızla şekil verip irmiğe bulayın. Ardından tatlılarınızı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarınca şerbetini üzerine gezdirin. Tatlınız bir süre dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.