Vegan muzlu kek tarifi

Sizin için sadece veganların değil herkesin çok beğeneceği, her beslenme şekline uygun bir kek tarifimiz var. Tam bir enerji ve zindelik deposu olan vegan muzlu kek, içeriğindeki keten tohumu ve keçiboynuzu unu ile de tam bir sağlık deposu. İşte hayatlarına vegan beslenme ile devam edenler için pratik bir kek tarifi…

Vegan muzlu kek tarifi
Vegan muzlu kek tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 su bardağı badem sütü
  • Yarım çay bardağı Hindistan cevizi yağı
  • 2 muz
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 2,5 su bardağı keçiboynuzu ya da karabuğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı keten tohumu
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık içi
Nasıl Yapılır
  1. Muzların hazırlanması
    Muzları dilimleyin ve bir çatal yardımıyla ezin.
  2. Sıvı malzemelerin karıştırılması
    Bir kaba şeker, yağ ve sütü ekleyin. Tel bir çırpıcıyla kıvamları birleşene kadar çırpın.
  3. Diğer malzemelerin eklenmesi
    1 çay bardağı badem sütünü ve yarım çay bardağı keten tohumunu ekleyin ve karıştırın.
  4. Kuru malzemelerin eklenmesi
    Kabın içine ezdiğimiz muzu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın.
  5. Hamurun kalıba aktarılması
    Karışımın içine çekilmiş fındıkları ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra Hindistan cevizi yağı ile yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün.
  6. Pişirme aşaması
    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına keki verin. Yaklaşık 30 dakika piştikten sonra tel ızgara üzerine alıp soğumaya bırakın.
  7. Servis
    Soğuyan keki dilimleyerek servis yapın.
  8. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ1038 kcal
ŞEKER42 g
YAĞ20 g
PROTEİN28 g