Van baklavası tarifi

Baklava sevmeyen herhalde yoktur. Birçok yörenin mutfağında oraya has farklı baklavalar vardır. Bu tarifimizde anlattığımız baklava da Van'a özgü bir tatlı. Özel günlerde sofralarınızda yer verebileceğiniz ya da misafirlerinize ikram edebileceğiniz baklavayı bol yapmanızı tavsiye ediyoruz, çünkü göz açıp kapayana kadar bitecektir. Yapımı biraz ustalık gerektirse de tarifimizdeki aşamaları uygulayarak çok zorlanmadan baklavanızı yapabilirsiniz. Şimdiden elinize sağlık...

Van baklavası tarifi
Van baklavası tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeUsta İşi

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • Tuz 
  • Aldığı kadar un
  • Nişasta

İç harcı için:

  • Ceviz içi
  • 250 gram eritilmiş tereyağı

Şerbeti için:

  • 5 bardak su
  • 4 bardak şeker
  • Birkaç damla limon suyu
Nasıl Yapılır
  1. Hamurun Hazırlanması
    Derin bir kapta nişasta hariç bütün hamur malzemelerini yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  2. Hamurun Şekillendirilmesi
    Elde ettiğiniz hamuru 30 parçaya bölün. 10 parçayı nişasta serperek merdane yardımıyla tabak genişliğinde açın ve üst üste koyun. Kalan hamurları da aynı şekilde açın.
  3. Tatlıların Oluşturulması
    5 açılmış hamuru üst üste koyup tepsiye yerleştirin ve üstüne bol ceviz serpin. Geriye kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın.
  4. Pişirme Süreci
    Tereyağını eritip kızgın şekilde tatlıların üstüne dökün ve dilimleyin. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
  5. Şerbet ve Servis
    Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti sıcak tatlıların üzerine dökün ve servis yapın.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ984 kcal
ŞEKER20 g
YAĞ84 g
PROTEİN12 g