Un helvası tarifi

Sıcacık, yumuşak dokusuyla un helvası her mutfakta yerini kolayca buluyor. Unun tereyağıyla buluştuğu anda çıkan nefis kokuya kimse kayıtsız kalamıyor. Az malzemeyle yapılan bu sıcacık un helvası anında sofrayı toparlıyor. Siz de birkaç basit adımla bu nefis helvayı kolayca yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Un helvası tarifi
Un helvası tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 120 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
Nasıl Yapılır
  1. Unu kavurma aşaması
    Tereyağını ve sıvı yağı tencerede ısıtın. Unu ekleyip kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.
  2. Sıvı malzemelerin eklenmesi
    Başka bir kapta su, süt ve şekeri ısıtın. Un rengi dönüp fındık kokusu çıkınca sıvı malzemeleri karışıma ekleyin. Sıvı karışım çekildiğinde ocaktan alın.
  3. Dinlendirme aşaması
    Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin.
  4. Şekil verme aşaması
    İki adet kaşığı ıslatın. Helvadan bir parça alın. Kaşıkları, birbirlerinin üzerinden geçirecek şekilde iki üç kere çevirerek şekil verin. Dilerseniz dondurma kaşığıyla da şekil verebilirsiniz.
  5. Servis önerisi
    Üzerine ceviz veya tarçın serpiştirip dondurma ile servis edebilirsiniz.
  6. Afiyet olsun!
Kapat