GeriTatlı Tarifleri Un helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Un helvası tarifi

Un helvası tarifi
Abone Olgoogle-news

Un helvası, mutfağımızın zamansız tatlılarından biri. Mis kokulu tereyağında kavrulduktan sonra şerbetle birleşen bu güzel tatlı özel günlerde ya da ansızın gelen misafirler için nefis bir kurtarıcı. Ayrıca kolay bir şekilde ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Peki, un helvası nasıl yapılır? Cevabı tarifimizde. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 250 gram tereyağı
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker

Un helvası tarifi Nasıl yapılır?

Su ve şekeri bir tencerede karıştırın ve kısık ateşte kaynatın.

Tereyağını tavaya alın ve eritin.

Unu da ilave edip yaklaşık 15-20 dakika karıştırarak orta ateşte kavurun.

Unun rengi değişince hafif soğumuş şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve güzelce karıştırın.

Helvanız şerbetini çektikçe koyu bir renk almaya başlayacaktır.

İstenilen kıvama gelince servis edin.

Afiyet olsun...

Kalburabastı Tatlısı | Mucize Lezzetler