GeriKek Tarifleri Üçgen kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Üçgen kek tarifi

Üçgen kek tarifi
Muhteşem leziz bir kek tarifi!

Muhteşem leziz bir kek tarifi!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağından biraz az un
Sosu için:
  • 2 su bardağı süt
  • 3.5 çorba kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı toz şeker
Bulamak için:
  • Yaklaşık 2 su bardağı Hindistan cevizi

Üçgen kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabına alın ve mikserle iyice rengi açılıp şeker eriyinceye kadar 5 dakika çırpın. Sütü, sıvı yağı ve vanilyayı ekleyin ve biraz daha çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin, iyice karıştırın.

Tereyağıyla tabanını ve kenarlarını iyice yağladığınız dikdörtgen cam tepsiye kek hamurunu dökün. 175 derece fırında pişirin.

Kek pişerken sosu hazırlayın. Küçük bir tencereye sütü, kakaoyu ve toz şekeri alın karıştırarak kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Fırından aldığınız keki de soğumaya bırakın. Tamamen soğuyan keki fotoğraftaki gibi dilimleyin. Her bir parçanın önce kenarlarını sosa sonra Hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis edin.