GeriHamur İşi Tarifleri Tuzsuz kolay ev ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tuzsuz kolay ev ekmeği tarifi

Tuzsuz kolay ev ekmeği tarifi
Gözünüze ve midenize hitap edecek hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif…

Gözünüze ve midenize hitap edecek hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 700 gram un
  • 200 gram süt
  • 250 gram su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuzsuz kolay ev ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

Tüm malzemeyi geniş bir kasede 5 dakika kadar yoğurun ve toparlayın. İçi zeytinyağıyla yağlanmış başka bir kaseye koyarak iki katı kabarana kadar yaklaşık 35 dakika bekletin. (

Tezgaha bir kaşık un serpin. Kabaran hamuru bir kez daha yoğurun. İçi yağlanmış baton kek kalıbına koyun. Ilık ortamda tekrar kabarana kadar yaklaşık 30 dakika bekletin.

Üzerine bıçakla çentik atın ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin.