GeriAtıştırmalık Tarifleri Tuzlu pasta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tuzlu pasta tarifi

Tuzlu pasta tarifi

Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif acıktığınızda en büyük kurtarıcınız olacak!

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket dilimlenmiş tost ekmeği
Maydanozlu krema için:
  • 200 gram krem peynir
  • 7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 150 gram salam
  • 4 tane közlenmiş biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kırmızı krema için:
  • 200 gram krem peynir
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 7-8 adet kurutulmuş domates
  • Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz
  • Üzeri için
  • 200 gram krem peynir
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı çörek otu

Tuzlu pasta tarifi Nasıl yapılır?

Maydanozlu krema için közlenmiş biber hariç tüm malzemeyi karıştırın. Kırmızı krema için gerekli malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın.

Tost ekmeğinden 3 dilimi yan yana dizin. Üzerine maydanozlu harcın yarısını sürüp salam dilimlerini yerleştirin. Suyunu süzdüğünüz ve yarıya böldüğünüz 2 adet közlenmiş biberi de salamların üzerine dizin. Daha sonra üzerine ikinci kat olan 3 dilim ekmeği yerleştirip kırmızı krema harcının yarısını sürün, üzerine cevizin yarısını serpin. Sırayla kalan ekmek dilimlerine aynı işlemi uygulayın. Beşinci katı yaptıktan sonra dilerseniz üzerini krem peynir ile kaplayıp baharatlarla süsleyebilirsiniz.