GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tuvalak köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tuvalak köfte tarifi

Tuvalak köfte tarifi

Tuvalak köfte, Kırıkkale mutfağına ait nefis bir yemek. Özellikle ramazan sofralarının vazgeçilmezi. İçinde bulunan bulgur ve tavuk eti sayesinde oldukça doyurucu olan tuvalak ilk kez yapacaklar için biraz zahmetli görünebilir ancak o kadar lezzetli ki buna değecektir. Siz de tuvalak yemeğini evinizde denemek isterseniz bu tarifi mutlaka değerlendirin. Köftenizi dilerseniz kırmızı etle de yapabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs
  • 1 adet tavuk but
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı kısırlık bulgur
  • 1 adet yumurta
  • Un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Tuvalak köfte tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları 5 su bardağı suda haşlayın.

Etlerini didikleyip kenara alın.

Suyunu da süzüp daha sonra kullanmak üzere bekletin.

Nohudu haşlayıp süzün ve daha sonra kullanmak üzere kenar alın.

Soğanların birini rendeleyin.

Üzerine bulgur, yumurta, tuz ve baharat ilave edin.

Azar azar su ilave ederek macun kıvamına gelene dek yoğurun.

Bir tepsiye un serpin.

Köfte harcını nohut büyüklüğünde yuvarlayıp şekillendirin ve unladığınız tepside yuvarlayın.

Diğer soğanı yemeklik doğrayın.

Tencerede tereyağını kızdırıp soğanı yağda kavurun.

Üzerine salça, tuz, baharatlar ve tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.

Bulgur köftelerini de ilave edin.

Köftelerin pişmesine yakın haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ekleyin.

Hepsini bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Tuvalak köfteniz hazır, afiyet olsun…