GeriÇorba Tarifleri Tutmaç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tutmaç tarifi

Tutmaç tarifi

Tutmaç Anadolu mutfağının en eski tariflerinden biridir. Kökeni Selçuklulara kadar dayanan bu yemek farklı şehirlerde de yapılır ancak özellikle Eskişehir mutfağında önemli bir yere sahiptir. İçindeki eriştesi ve yeşil mercimeği ile oldukça doyurucu ve besleyici bir lezzet olan tutmaçı siz de evde kolayca yapabilirsiniz. Öyleyse gelsin tarifimiz…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarpuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt

Tutmaç tarifi Nasıl yapılır?

Yeşil mercimeği bol suda haşlayın.

Yeniden tencereye aldığınız mercimeklerin üzerine 4 su bardağı et suyu ilave edin.

Çorba kaynarken 2 su bardağı erişte ekleyip pişmeye bırakın.

Bu esnada tereyağını tavada eritip içine yarpuz ilave edin ve kavurun.

Yarpuzlu yağı tencereye ilave edin.

Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın.

Çorbanın suyundan alıp ılıştırdığınız yoğurdu tencereye ilave edin.

Karıştırıp servis yapın. Afiyet olsun...