GeriMeze Tarifleri Turplu lahana sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Turplu lahana sarması tarifi

Turplu lahana sarması tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan lahana sarmasını bir de böyle deneyin!

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan lahana sarmasını bir de böyle deneyin!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet lahana yaprağı
Harcı için:
  • 100 gram arpacık soğan
  • 400 gram kırmızı turp
  • 1 adet Arnavut biberi
  • 100 gram ufalanmış ekmek içi
  • 5 yemek kaşığı rendelenmiş sert keçi peyniri
  • Tuz
Üzeri için:
  • Zeytinyağı
  • Parmesan peyniri

Turplu lahana sarması tarifi Nasıl yapılır?

Arpacık soğan, ince doğradığınız turp ve Arnavut biberini zeytinyağında soteleyin. Ekmek içi, keçi peyniri ve tuzunu ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın.

Lahana yaprağını haşlayıp damarlı kısımlarını hafifçe ezin. Harcı yapraklara paylaştırıp rulo sarın ve bir fırın kabına alın. Üstlerine zeytinyağı sürüp parmesan peyniri serpin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.