Türkmen pilavı tarifi

Orta Asya ülkelerinde pilavların yeri büyük. Etiyle, sebzesiyle tam bir yemek olan Orta Asya pilavları arasında en lezzetlilerinden biri de Türkmen pilavı. Havuç, sarımsak ve en önemlisi kuzu etinin tat kattığı bu pilavı siz de mutlaka denemelisiniz. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

Türkmen pilavı tarifi
Türkmen pilavı tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 adet havuç
  • 10 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yeme kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır
  1. Soğan ve Sarımsakları Hazırlayın
    Soğanları ve sarımsakları yemeklik şekilde doğrayın.
  2. Havuçları Hazırlayın
    Havuçları kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ya da rendenin en kalın yeriyle rendeleyin.
  3. Kuzu Etiyi Kavurun
    Kuzu etini pilav tenceresine alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  4. Diğer Malzemeleri Ekleyin
    Üzerine sıvı yağı, doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Katman Oluşturun ve Pişirme İşlemine Geçin
    Etlerin üzerine hazırladığınız havuçları, daha sonra pirinci ekleyin. Sıcak suyu, tuzu, baharatları ve tereyağını da ekleyip karıştırmadan kapağını kapatın.
  6. Pişirme Süreci
    Çok kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Servis ve Afiyet Olsun! Pişirdiğiniz pilavı büyük bir düz tabağa ters çevirerek servis edin. Afiyet olsun! 🍲
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ666 kcal
ŞEKER6 g
YAĞ43 g
PROTEİN26 g