GeriTatlı Tarifleri Tulumba tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tulumba tatlısı tarifi

Tulumba tatlısı tarifi

Tulumba tatlısı en sevilen tatlıların başında gelir. Genellikle dışarıdan alınan çıtır çıtır tulumba tatlısını evde de kolayca yapabilirsiniz. Oldukça da pratik bir tatlı olan tulumba tatlısının tarifini merak ediyorsanız, işte huzurlarınızda tulumba tatlısı tarifi...

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 kahve fincanı un
  • 4 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Şerbeti için:

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 500 gram toz şeker

Tulumba tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Su ve şekeri tencereye alıp eritin ve kaynatın.

Kaynayan şerbetin içine limon suyunu da ekleyip soğuması için kenara alın.

Tereyağı ve suyu tencereye koyun. Su kaynayınca içine azar azar unu ekleyin.

5-6 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.

Ardından tuz ve yumurtaları da ilave edip elinizle yoğurun.

Hamuru sıkma torbasına alın. Sıvı yağı tencerede kızdırın.

Sıkma torbasından baş parmak büyüklüğünde hamurları yağa döküp sallayarak kızartın.

Kızaran tatlıları soğuk şerbete atın.

10 dakika kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.