GeriTatlı Tarifleri Tül perde tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tül perde tatlısı tarifi

Tül perde tatlısı tarifi

Tül perde tatlısı baklava yufkasıyla yapılabilecek en pratik tatlılardan biri. Adını yufkaların perde gibi katlanmasından alan tül perde tatlısı, kolaylığıyla herkesin gönüllerini fethediyor.  Farklı tarifler arayanların mutlaka denemesi gereken irmikli tül perde tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları karşınızda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 12 adet baklavalık yufka
  • Yarım su bardağı irmik
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Tül perde tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Tül perde tatlısının şerbeti soğuk dökülür. O nedenle önce şerbeti yapmaya başlayın.

Su ve şekeri bir tencereye alıp karıştıra karıştıra eriyene kadar pişirin.

Kaynamaya başladığı noktada içine limon suyunu ilave edip ocaktan alın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.

Bir adet baklava yufkasını tezgaha serip bir fırça yardımıyla hazırladığınız yağ karışımını yufkanın her yerine sürün.

Üzerine biraz irmik serpip iki tarafından tutarak bir ucundan diğer ucuna doğru büzüştürün.

Yufkayı tepsiye yerleştirin.

Tüm yufkalara bu işlemi yapın ve tepsiye boşluk kalmayacak şekilde sıkı sıkı dizin.

Kalan yağı da fırçayla tatlıların üzerine güzelce sürüp tepsiyi fırına verin.

20 dakika kadar pişirdiğiniz tatlının üzeri pembeleşmeye başladığında sosu hazırlamaya geçin.

Sos malzemelerini güzelce çırpıp tepsideki tatlıların üzerine gezdirin.

Tatlıyı yeniden fırına verip 10 dakika kadar daha pişirin.

Fırından çıkardığınız tatlı hafifçe ılındığında üzerine soğuk şerbeti dökün.

Tatlı şerbeti 1 saat kadar çektikten sonra dilimleyip servis yapın.

Dilerseniz irmik yerine arasına ya da üzerine ceviz, badem, fıstık gibi malzemeler de ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun…