GeriEt Yemeği Tarifleri Tükürük (Sokak) köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tükürük (Sokak) köftesi tarifi

Tükürük (Sokak) köftesi tarifi

Tükürük köftesi, sokaklarda karşımıza çıkan, kokusuyla hepimizi mest eden seyyar köftecilerin tezgahlarındaki o nefis köfte. Kıymaya bol miktarda ekmek içi eklenmesiyle yumuşacık olan sokak köftesini evde yapmak isterseniz malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 6 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Tükürük (Sokak) köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Ekmeklerin kenarlarını alıp içlerini suya koyup ıslatın.

Soğanı rendeleyin.

Kıymayı soğan, ayçiçeği yağı ve baharatlarla karıştırın.

Ekmek içinin suyunu sıkıp kıymalı harca ekleyin.

Hepsini bir araya getirip 15-20 dakika yoğurun.

Macun kıvamına gelen kıymayı buzdolabında 40 dakika kadar dinlendirin.

Ardından elinizi ıslatarak köfteleri yassı ve yuvarlak olacak gibi şekillendirin.

Izgaranızı ya da ızgaralı tavanızı ısıtıp köftelerin iki tarafını da kızartın.

Piyazlık doğranmış soğan, maydanoz, közlenmiş domates ve biberle mümkünse ekmek arası servis edin. Afiyet olsun...