GeriTatlı Tarifleri Trüf çikolata dolgulu hurmalar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Trüf çikolata dolgulu hurmalar

Trüf çikolata dolgulu hurmalar
Kış aylarında artan tatlı ihtiyacını karşılayacak hafif ve masum bir tatlı...

Kış aylarında artan tatlı ihtiyacını karşılayacak hafif ve masum bir tatlı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım vanilya çubuğu
  • 100 mililitre krema
  • 100 gram yüzde 70 kakao oranında çikolata
  • 12 adet hurma
  • 1 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi

Trüf çikolata dolgulu hurmalar Nasıl yapılır?

Vanilya çubuğunun iç tanelerini bıçağın sırtı ile sıyırın ve krema ile birlikte bir sos tavasına koyup ocağa alın. Karıştırın ve orta ateşte kremanın kenarlarında kabarcıklar oluşana dek 1-2 dakika boyunca ısıtın. Kremayı kaynatmamaya özen gösterin.

Çikolatayı küçük küplere bölün ve orta boy bir kaseye alın. Üzerine sıcak kremalı vanilya karışımını dökün. 1 dakika kadar bekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın. Karışımı cam bir kaba alıp en az 3-4 saat, tercihen 1 gece kadar buzdolabında dinlendirin.

Hurmaların tek tarafına uzunlamasına bıçakla birer çizik atın ve içinden çekirdeklerini çıkarın. Ortadaki boşluğa tatlı kaşığı ile aldığınız çikolatalı karışımdan doldurun. Tüm hurmalar bitene dek işleme devam edin.

Hurmaların yarısını toz Hindistan cevizine batırın ve servis edin. Buzdolabında 4-5 gün muhafaza edebilirsiniz. Servis etmeden önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin.