GeriHamur İşi Tarifleri Ton balıklı lavaş lokma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ton balıklı lavaş lokma tarifi

Ton balıklı lavaş lokma tarifi
İster beş çayında, ister tuzlu olarak ikram edebileceğiniz nefis bir tarif…

İster beş çayında, ister tuzlu olarak ikram edebileceğiniz nefis bir tarif…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet lavaş
  • Taze salatalık
  • 1 yemek kaşığı soya sos
  • 1 kutu krem beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı soğan suyu
  • 2 kutu bütün dilim klasik ton balığı
  • 3 yemek kaşığı Worcestershire sos
  • Bol beyaz biber veya karabiber
  • 1 yemek kaşığı gümüş soğan turşusu
  • Havyar ve maydanoz (süslemek için)
  • 2 yemek kaşığı küçük parçalara bölünmüş kapari

Ton balıklı lavaş lokma tarifi Nasıl yapılır?

Ton balıklarını süzgece koyun, yağını süzdürün. 2 yemek kaşığı kapari ve gümüş soğan turşusunu yağı süzülen ton balığının içine doğrayın. Toz karabiber veya beyaz biber dökün.

Başka bir kaseye bütün bir soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Süzgece koyun kaşıkla bastırarak suyunu alın, posasını atın. Üzerine soya ve Worcestershire sos ilave edin ve karıştırın. Krem peynir ve mayonez birlikte bu sıvı karışıma dökün. Hepsi homojen bir şekil alana kadar karıştırarak ton balıklı karışıma katın, çatal yardımı ile iyice karıştırmaya devam edin. Bıçakla sürülecek kıvama gelince servis tabağına alın.

Lavaşların üzerine ince bir tabaka şekilde sürün.