GeriAtıştırmalık Tarifleri Ton balıklı kanepe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ton balıklı kanepe tarifi

Ton balıklı kanepe tarifi

Pratik tarifiyle kolayca hazırlanan, damağınızda eşsiz bir tat bırakacak harika bir tarif ton balıklı kanepe. Mayonez ve turşunun lezzetlendirdiği ton balıklı kanepeler hem çok kolay hem de gayet doyurucu.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 adet taze yeşil soğan
  • 3 adet orta boy ton balığı konservesi
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 6 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım demet dereotu
  • Süsleme için
  • 2-3 adet haşlanmış katı yumurta

Ton balıklı kanepe tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kasenin içinde suyu, yağı iyice süzdürülmüş ton balığı ile yeşil soğan, dereotu ve kornişon turşularını iyice karıştırın.

Üzerine tuz ve karabiberi serpiştirin.

Mayonezle beraber ılık suyu ekleyip, tüm malzemeleri hep birlikte karıştırın.

Kızarmış tost ekmeklerinin ya da minik sandviç ekmeklerinin üzerine kalın bir tabaka şeklinde sürün. Geniş bir tabağa dizerek servis edin.