Ton balıklı kanepe tarifi

Pratik tarifiyle kolayca hazırlanan, damağınızda eşsiz bir tat bırakacak harika bir tarif ton balıklı kanepe. Mayonez ve turşunun lezzetlendirdiği ton balıklı kanepeler hem çok kolay hem de gayet doyurucu.

Ton balıklı kanepe tarifiTon balıklı kanepe tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 adet taze yeşil soğan
  • 3 adet orta boy ton balığı konservesi
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 6 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım demet dereotu
  • Süsleme için
  • 2-3 adet haşlanmış katı yumurta
Nasıl Yapılır
  1. Malzemeler Hazırlığı
    Derin bir kase içinde suyu, yağı süzdürülmüş ton balığı ile yeşil soğan, dereotu ve kornişon turşularını iyice karıştırın.
  2. Baharatlama
    Karışıma tuz ve karabiber serpiştirin.
  3. Sos Ekleme ve Karıştırma
    Mayonezle ılık suyu ekleyerek tüm malzemeleri bir arada karıştırın.
  4. Servis
    Hazırlanan karışımı kızarmış tost ekmeklerinin ya da minik sandviç ekmeklerinin üzerine kalın bir tabaka halinde sürün. Geniş bir tabakta düzenleyerek servis edin.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ337 kcal
ŞEKER8 g
YAĞ23 g
PROTEİN19 g