GeriHamur İşi Tarifleri Tombik poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tombik poğaça tarifi

Tombik poğaça tarifi
Çocukların okul dönüşü keyifle tüketebileceği lezzetli poğaçalar...

Çocukların okul dönüşü keyifle tüketebileceği lezzetli poğaçalar...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 adet yumurta (2 adetinin sarısını üzerine sürmek için, ayırın)
  • 8 su bardağı un
  • 200 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Tombik poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Hamuru hazırlamak için geniş bir kaba maya, toz şeker ve ılık süt koyun ve biraz bekleyerek kabarmasını sağlayın. Diğer malzemeleri de karışıma ekleyerek hamuru yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan hiç bekletmeden mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak oklava ile oval açın, bir kenarına peynirli iç koyun, diğer ucuna bıçakla boyuna 4 kesik yapın ve hamur peyniri içine alacak şekilde rulo yaparak sarın, hafifçe içe doğru kıvırın şekil verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Tepside mayalanması için kısa bir süre bekletin. Son olarak üstüne yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.