GeriMutfak Tüyoları Tokat mutfağından bat tarifi: Bat nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tokat mutfağından bat tarifi: Bat nasıl yapılır?

Tokat mutfağından bat tarifi: Bat nasıl yapılır?

Bat yemeği, Tokat mutfağının geleneksel lezzetlerinden. Çeşitli malzemelerle hazırlandığı için oldukça da besleyici bir lezzet. Ayrıca kısa sürede hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz. Peki bat nasıl yapılır? İşte Tokat mutfağından bat tarifi...

Bat yemeği, bulgur ve mercimekler hazırlanır. Yanında asma yaprakları veya ekmek ile servis edilir. Bol ekşili bir tadı olan bu yemeği çok seveceksiniz. Denemek isterseniz, tarifini sizin için derledik.

MALZEMELER:

200 gram üzüm yaprağı
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 fincan ince bulgur
2 adet domates
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
5-6 dilim ekmek
Yarım demet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz

NASIL YAPILIR?

Mercimeği güzelce yıkayıp süzün. Daha sonra tencereye alın ve üzerine 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin. Bir taşım kaynatıp köpüğünü alın. Kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar haşlayın. Ardından tencereye bulgur ekleyin ve karıştırıp soğumaya bırakın.

Biberlerin sap kısmını ve tohumlarını temizleyin ve ince ince doğrayın. Domates ve soğanı küp şeklinde doğrayın. Maydanoz, yeşil soğan ve dereotunu da ince ince kıyın. Mercimek soğuyunca üzerine tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Üzerine de ceviz içi serpin. Yemeğinizi haşlanmış asma yaprağı ve ekmek eşliğinde servis edebilirsiniz.

False