Tirit tarifi

Tirit, farklı yörelerde ufak tefek değişikliklerle hazırlanan bir lezzet. Fakat nasıl yapılırsa yapılsın, ekmek, pide veya yufka et ya da tavuk suyuyla ıslatılır. Biz de Konya usulü tirit tarifine yer verdik. Sofranızda bu nefis yemeği de eklemek isterseniz, tirit tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

Tirit tarifi
Tirit tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 500 gram kuzu eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 500 gram yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet bayat ekmek
  • 2 adet defne yaprağı
  • 4-5 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
Nasıl Yapılır
  1. Eti Hazırlayın
    Eti kuşbaşı şeklinde doğrayarak bir tencereye alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  2. Sosu Hazırlayın
    Kavrulan etlerin üzerine, üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ve biraz kimyon ekleyin.
  3. Ekmekleri Kızartın
    Ekmekleri dilimleyip fırında kıtır hale gelinceye kadar pişirin ve servis tabağına alın.
  4. Etleri Pişirin
    Etler yumuşayıp suyunu çektikten sonra tereyağı, karabiber ve tuz ekleyin. 10 dakika kadar karıştırıp ocaktan alın.
  5. Sunum Yapın
    Pişmiş etleri suyuyla beraber kızartılmış ekmeklerin üzerine dökün. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve piyazlık doğranmış soğanları ilave edin.
  6. Servis
    Son olarak ince kıyılmış maydanozu kullanarak yemeği süsleyin ve sıcak servis yapın.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ588 kcal
ŞEKER6 g
YAĞ26 g
PROTEİN37 g