GeriKurabiye Tarifleri Tereyağlı kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tereyağlı kurabiye tarifi

Tereyağlı kurabiye tarifi

Mis gibi tereyağı kokusuyla hem sizi hem de misafirlerinizi mest edecek bir tarif...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 bardak şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet limonun rendesi
  • 2 adet yumurta
  • Un
  • Tane ceviz veya fındık

Tereyağlı kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını dolaptan çıkarıp, yumuşatın. Bir kaba koyun. Şeker ve vanilyayla iyice karıştırın. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. Karbonatı, limon rendesini, yumurtaları ve alabildiği kadar unu ekleyerek, yumuşak bir hamur yapın.

Elinizle kurabiye inceliğinde açın. Çay bardağının ağzıyla şekillendirin. Üzerini cevizle süsleyin. Yumurta sarısını sürün. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.

175 derecedeki fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.