GeriMeze Tarifleri Terettür tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Terettür tarifi

Terettür tarifi

"Marulla meze mi olur?" diyeceğinize şimdiden eminiz ancak terettürü tatmadan büyük konuşmayın. Adana mutfağına ait tahinli ve yoğurtlu bir meze olan terettürün yapılışı çok kolay ama lezzeti muhteşem. Geleneksel bir tarif olan terettürü siz de mutlaka denemelisiniz. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet marul
  • 2 adet limon
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Pul biber
  • Sumak
  • Sıvı yağ

Terettür tarifi Nasıl yapılır?

Marulu güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzüp ince ince doğrayın.

Doğradığınız marulları derin bir kaseye alın.

Ayrı bir kasede de tahin, yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve sıvı yağı karıştırın.

Hazırladığınız sosu marulların üzerine ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.

Üzerine pul biber ve sumak serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...