Terbiyeli tavuk çorbası tarifi

Tavuk çorbasının nasıl bir lezzet ve şifa deposu olduğunu bilmeyen yoktur, hele ki bir de bu terbiyeli tavuk çorbası olursa tadından yenmez. Biz bu tarifimizde bu çorbaya yoğurtlu ve yumurtalı bir terbiye ekleyerek hem kıvamını hem de besin değerini artırdık. İşte huzurlarınızda kış sofralarınızın yıldızı olacak nefis terbiyeli tavuk çorbası tarifi…

Terbiyeli tavuk çorbası tarifi
Terbiyeli tavuk çorbası tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 adet kalçalı tavuk budu ya da 3 adet baget
  • 2 adet defne yaprağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 litre su
  • 1 çay bardağı tel şehriye

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Kuru nane
Nasıl Yapılır
  1. Tavukların haşlanması
    Tavukları tencereye alın. Üzerine 2 litre su, defne yaprağı ve yarım tatlı kaşığı tuz ilave edip haşlanmaya bırakın.
  2. Tavuk etinin ayrılması
    Güzelce haşlanan tavukları ve defne yaprağını tencereden alın. Tavuk etlerini deri ve kemiklerinden ayırıp ince ince didikleyin.
  3. Çorbanın terbiyesinin hazırlanması
    Diğer yanda yoğurt, un, yumurta sarısı, 1 çay kaşığı tuz ve limon suyunu bir kasede pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Terbiyenin çorbaya eklenmesi
    Süzdüğünüz tavuk suyundan 1 kepçe alıp hazırladığınız terbiyeye karıştırarak ağır ağır ilave edin. (Terbiyenin ılınması kesilmesini önlemek için önemlidir.) Terbiyeyi çorbaya ekleyip karıştırın.
  5. Şehriyelerin ve tavuk etlerinin ilave edilmesi
    Tel şehriyeyi ve didiklediğiniz tavuk etlerini de çorbaya ekleyin. Çorbanızı ara sıra karıştırarak 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  6. Servis önerisi
    Çorbanızı sıcak servis edin. Dilerseniz tereyağında kırmızı biber veya nane yakıp servis sırasında çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz.
  7. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ 315 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ6 g
PROTEİN16 g