GeriEt Yemeği Tarifleri Tepsi kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tepsi kebabı tarifi

Tepsi kebabı tarifi

Tepsi kebabı, Antakya mutfağının nefis lezzetlerinden biri. Tepsiye ince bir şekilde yayıldıktan sonra eklenen domates ve biberle de tadını katlıyor. Bu mükemmel lezzeti evinizde de deneyebilirsiniz. Peki tepsi kebabı nasıl yapılır? Tepsi kebabı malzemeleri ve tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Su

Üzeri için:

  • 1 adet domates2 adet sivri biber 

Tepsi kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanın kabukları soyun ve ince ince doğrayın.

Maydanoz ve biberleri de ince bir şekilde doğrayın.

Kıymayı bir kaseye alın. Üzerine doğradığınız soğan, biber, maydanoz ve baharatları ekleyin.

Harcınızı güzelce yoğurun. 

Kebap harcını fırın tepsisine 1 santimetre kalınlığında yayın.

Üzerinde de ince doğranmış doamtes ve biberi dizin.

Su ve salçayı da karıştırıp sos haline getirdikten sonra etin üzerine gezdirin.

Kebabınızı fırına verip 180 derecede pişirin.

Güzelce kızardıktan sonra yemeğinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...