Tepsi kebabı tarifi

Tepsi kebabı, et sevenlerin rüyalarını süsleyen enfes bir Antakya yemeği. Fırın tepsisine yayılan incecik kebap harcına nefis domates ve biberler eşlik ediyor. Yanında bir bardak buz gibi ayranla şölene dönüşen tepsi kebabını siz de evinizde yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler ve tarif adımları aşağıda. Afiyet olsun...

Tepsi kebabı tarifi
Tepsi kebabı tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Su

Üzeri için:

  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber veya çarliston biberi
Nasıl Yapılır
  1. Sebzelerin doğranması
    Soğan, sarımsak, domates, maydanoz ve biberi incecik doğrayın.
  2. Kıymanın yoğurulması
    Derin bir kasede kıymaya doğradığınız sebzeleri ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
  3. Malzemelerin tepsiye yerleştirilmesi
    Kebap harcını fırın tepsisine 1 santimetre kalınlığında yayın. Üzerine irice doğradığınız domatesleri ve biberleri yerleştirin. Su ve salçayı da karıştırıp sos haline getirdikten sonra etin üzerine gezdirin.
  4. Pişirme aşaması
    Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra kebabı fırına verin.
  5. Servis önerisi
    Kızaran tepsi kebabını soğutmadan servis edin.
  6. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ256 kcal
ŞEKER6 g
YAĞ13 g
PROTEİN20 g