GeriEt Yemeği Tarifleri Tepsi kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tepsi kebabı tarifi

Tepsi kebabı tarifi

Sini kebabı olarak da bilinen tepsi kebabı, Antakya mutfağının nefis yemeklerinden. Küçük küçük doğranan sebzelerle kıymanın buluşmasıyla ortaya enfes bir lezzet çıkıyor. Görünümü büyük bir köfteye benzeyen bu harika kebabın tadına doyamayacaksınız. Peki, tepsi kebabı nasıl yapılır? İşte malzeme listesi ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Su

Üzeri için:

  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber veya çarliston biberi

Tepsi kebabı tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak soğan, domates, maydanoz ve biberi küçük küçük doğrayın.

Kıymayı derin bir kaba alın.

Üzerine de doğradığınız sebzeleri ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.

Fırın tepsisine 1 santimetre kalınlığında olacak şekilde yayın.

Üzerine domates ve biberi yerleştirin.

Su ve salçayı da karıştırıp üzerine gezdirin.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun...