GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuklu Patlıcan Dolama Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu Patlıcan Dolama Tarifi

Tavuklu Patlıcan Dolama Tarifi

Akşam yemeği için farklı bir alternatif arayanlara harika bir önerimiz var. Hem de yapımı çok kolay! Gelinim Mutfakta tavuklu patlıcan dolama tarifi özellikle akşama ne pişirsem diye düşünen hanımlar tarafından araştırılıyor. Tavuklu patlıcan dolama tarifi kadar malzemeleri ve kolay yapılışıyla da menünüzde yer almayı hak ediyor. Peki Gelinim Mutfakta tavuklu patlıcan dolama tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet yeşil köy biberi

İçi için;

  • 500 gram tavuk kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım bardak su

Tavuklu Patlıcan Dolama Tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle patlıcanları uzunlamasına ince ince kesip alaca şekilde soyduktan sonra kızartın.

Kızaran patlıcanları fırın tepsisine uzunlamasına dizin.

Bir tavada yağda biber, soğan, tavuk göğsü ve baharatları ekleyip soteleyin.

Karışımı her bir patlıcanın arasına gelecek şekilde yerleştirip patlıcanları dolayın. Bir kürdanla sabitleyin.

Aynı işlemi çöp şiş kürdanıyla daha rahat uygulayabilirsiniz.

Ardından sos malzemelerini tavada karıştırarak kaynayana kadar özdeşleştirin.

Üzerine salçalı suyu gezdirip isteğe bağlı kaşar peyniri ile önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…