Tavuk tantuni tarifi

İncecik lavaşa sarılan tavuk tantuni, pratik hazırlanışı ve doyurucu lezzetiyle evde de kolayca yapabileceğiniz bir sokak lezzeti. Tantuni, daha çok kırmızı et ile hazırlanıyor. Ancak tavuk etiyle de oldukça lezzetli. Lezzeti baharatından geliyor ve tadına doyum olmuyor. Tavuk tantuniyi evde denemeye ne dersiniz? İşte tavuk tantuni tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

Tavuk tantuni tarifi
Tavuk tantuni tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Lavaş ekmeği
Nasıl Yapılır
  1. Tavuğun hazırlanması
    Tavuk göğsünü tencerede haşlayın. Haşlandıktan sonra küp küp doğrayın.
  2. Sebzelerin hazırlanması
    Diğer taraftan domatesi soyup küp şeklinde doğrayın ve soğanları piyazlık doğrayın.
  3. Pişirme aşaması
    Geniş bir tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın. Tavukları ekleyip baharatları da ilave ederek iyice kavurun.
  4. Dürümün hazırlanması
    Lavaş ekmeğini tavanın üzerine koyarak yağlayın. Ardından üzerine domates ve soğanı yayın. Son olarak kavrulmuş tavukları ekleyerek dürüm yapın.
  5. Servis önerisi
    Yanında biber turşusu ile servis edebilirsiniz.
  6. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ428 kcal
ŞEKER4 g
YAĞ23 g
PROTEİN32 g