GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk tantuni tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk tantuni tarifi

Tavuk tantuni tarifi

Tantuni Türkiye’de en sevilen sokak lezzetlerinden. Özellikle Mersinli ustaların yaptığı tantunilerin lezzetine doyum olmuyor. Genellikle etle yapılan tantuni, tavukla da çok lezzetli oluyor. Bu enfes sokak lezzetini evinizde yapıp gönül rahatlığıyla yemeye ne dersiniz peki? İşte çok beğeneceğiniz nefis tavuk tantuni tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Lavaş ekmeği

İç malzemesi için:

  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 domates
  • Maydanoz
  • Tuz

Tavuk tantuni tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları küçük küpler halinde doğrayın ve bir tencerede haşlayın.

Soğanları piyazlık doğrayın.

Maydanozları doğrayıp tuz ve soğanla karıştırın.

Domatesleri de küp küp doğrayın.

Haşladığınız tavukları süzüp suyunu kenara alın.

Etleri geniş bir tavaya aktarıp üzerine zeytinyağını ilave edin.

Yağ ısınırken baharatları da tavaya ekleyin ve iyice kavurun.

Lavaşları tavanın üzerine kapatarak yağlayın.

Yağladığınız lavaşların üzerine domatesleri ve soğanları yayın.

Etleri de soğanların üzerine yerleştirip dürüm yapın. Afiyet olsun.

Tantuninizi taze ekmek arasında da servis edebilirsiniz.