GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk sote tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk sote tarifi

Tavuk sote tarifi
Abone Olgoogle-news

Tavuk sote, pratik olmasının yanı sıra doyuruculuğuyla da en sevilen yemeklerin başında geliyor. Kuşbaşı doğranmış tavukları güzelce soteleyin. Üzerine de sebzeleri ve baharatları ekleyip pişirin. Sonunda da bu güzel lezzetin tadını çıkarın. İşte, malzeme listesi ve yapılış aşamalarıyla tavuk sote tarifini sizin için araştırdık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biberi
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz

Tavuk sote tarifi Nasıl yapılır?

Kuşbaşı doğranmış tavuk etini zeytinyağında soteleyin.

Soğan ve biberleri ince ince doğrayıp tavuğun üzerine ekleyin.

Domatesin de kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve tavaya ilave edin.

Yemeğiniz suyunu çekince baharatları ekleyip güzelce karıştırın.

Ara karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...