GeriMutfak Tüyoları Tavuk sote nasıl yapılır? Patates püreli tavuk sote tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk sote nasıl yapılır? Patates püreli tavuk sote tarifi

Tavuk sote nasıl yapılır? Patates püreli tavuk sote tarifi

Tavuk yemeği denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de tavuk sote tarifi oluyor. Peki, sıradan tavuk sote tarifine bir alternatif oluşturmaya ne dersiniz? İşte, hem lezzeti hem de görünüşüyle iştah kabartan patates püreli tavuk sote tarifi...

Görünüşü Hünkar Beğendi’yi andıran ama çok daha pratik olan bir tavuk sote tarifi verdik. Tereyağlı patates püresi tavuk parçalarıyla buluşuyor, çeşitli baharatların katkısıyla tadına doyum olmuyor. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tavuk sote tarifini; cacık ya da yeşil salata ile tamamlayarak bir öğün oluşturabilirsiniz. İşte, patates püreli tavuk sote tarifi... 

PATATES PÜRELİ TAVUK SOTE

Yarım kg tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su

Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

6 tane patates
Su (patatesleri kaynatmak için)
2 kaşık tereyağı
1 su bardağı süt
3 çay Tuz
1 çay kaşığı beyaz biber
1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

Yapılışı:

Patates püresi için öncelikle patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır. Yumuşayan patatesler süzülür. Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir. Süt, tuz, karabiber ve muskat cevizi rendesi eklenir. İyice püre haline gelene kadar ezilir.

Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Soğanları piyazlık, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun. Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Biberler de sotelenince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

ET YA DA TAVUK FARK ETMEZ, TENCERE YEMEKLERİNİ YAPARKEN BUNLARA DİKKAT

False