GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk köfte tarifi

Tavuk köfte tarifi

Akşam yemeğinde sağlıklı fast food kaçamağı yapmaya ne dersiniz? Çıtır çıtır lezzetiyle hem pratik hem yemeye doyamayacağınız tavuk köfte tarifi sofralarınızda sağlıkla ve afiyetle yer almaya hazır! İşte menünün yıldızı tavuk köfte tarifi ve yapılışı…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı galeta unu ya da bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • Çeyrek demet nane
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuk köfte tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk etini küçük küçük doğrayıp mutfak robotunda kıyma haline getirin.

Karıştırma kabına aldığınız kıymaya yumurta, galeta unu, kimyon, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin.

Ardından, kuru soğanı rendeleyin.

Nane, maydanoz ve kişnişi ince ince kıyıp köfte harcına ilave edin.

Tüm malzemeleri harç haline gelene kadar kadar yoğurun.

Elinizi yağlayıp köfteye şekil verin. Tavuk köftelerinizi 20 dakika kadar üzerini streçleyerek buzdolabında dinlendirin.

Tavaya kızartma yağını döküp iyice ısındıktan sonra köftelerin iki tarafını da kızartın. Afiyet olsun!