GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk göveç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk göveç tarifi

Tavuk göveç tarifi

Akşama ne yemek yapsam diye düşünüyorsanız size göre nefis bir tarifimiz var. Yapımı basit ve evde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle hazırlanan tavuk göveç… Denizli mutfağında bu yemeğe tavuk göveç dense de yaygın olarak güveç olarak biliyoruz bu yemeği. İster fırında isterseniz de ocakta pişirebileceğiniz bu tavuk göveci mutlaka deneyin. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet patates
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 100 gram sıvı yağ
  • Salça

Tavuk göveç tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk, patates, soğan ve domatesi doğrayıp güvecinize yerleştirin.

Diğer taraftan uygun bir tavada salça ve yağı kavurun.

Kavurduğunuz salça ve yağ karışımını güveçteki yemeğinizi üzerine gezdirin.

Hazırladığınız tavuk gövecini fırında veya ocakta düşük ateşte pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...