GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavşan içi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavşan içi tarifi

Tavşan içi tarifi

Doyurucu bulgur ve bol tavuk ile yapılan tavşan içi yemeğine bayılacaksınız. Hem pilavı hem de eti bir arada barındıran bu yemek, ana yemek olarak da tüketilebilir. Mutfağınızı mis gibi kokutacak tavşan içi nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 adet yemeklik soğan
  • 4 dal taze kekik
  • 6 adet tane karabiber
  • Tuz
  • 8 bardak su

Pilav için malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3.5 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Tabanı için:

  • 4 adet kuru yufka 

Üzeri için:

  • 200 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz sarımsak

Tavşan içi tarifi Nasıl yapılır?

Tavuğu iyice yıkayıp derin bir tencereye alın.

İçine iri doğradığınız havuç ve soğanı, kekik dalları, karabiber, tuz ve su koyup haşlayın.

Haşlanan tavuğu didikleyerek kenara alın.

Pilav tenceresinde tereyağını eritin.

Yıkadığınız bulgurları ilave edip karıştırın.

Tuz ve suyunu ekleyip pişirin.

Tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve içine toz sarımsak ilave edip karıştırın kenara alın.

Servis yapacağınız kabın içine kuru yufkalardan bir tanesini kırın üzerine iki kepçe tavuk suyu, pişen bulgur pilavından birkaç kaşık koyun.

Üzerine didiklenmiş tavuk ve sarımsaklı tereyağından üç dört kaşık gezdirin.

Tekrar kuru yufka kırın ve sırasıyla tavuk suyu, pilav, tavuk ve tereyağı gezdirerek malzemeler bitene kadar sırayla yerleştirin.

En üstüne kalan tavukları koyun.

Kalan tavuk suyundan gezdirin ve tereyağına pul biber ekleyin.

Sosu da tavuk üzerinde gezdirin.

Afiyet olsun.