GeriHamur İşi Tarifleri Tavada lavaş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavada lavaş tarifi

Tavada lavaş tarifi

İster ekmek olarak tüketebileceğiniz, ister dürümlerinizi sarabileceğiniz nefis lavaşlar yapmak ister misiniz? Arasına istediğiniz malzemeyi koyup farklı lezzetler yaratabilir, hatta pizza tabanı haline bile getirebilirsiniz. Günlerce tazeliğini koruyacak lavaşın nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, her evde bulunabilecek kolay malzemelerle hazırlayacağınız lavaş tarifi sizlerle…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 mililitre ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5 su bardağı un

Tavada lavaş tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kaba yarım litre su, tuz ve zeytinyağını koyun.

Ardından öncelikle 3 su bardağı unu ekleyin ve karıştırın.

Kalan unu da azar azar koyup, hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan orta büyüklükte parçalar alıp, bezeler yapın.

Mutfak tezgahına un serpin ve bezeleri oklava ile açın.

Daha sonra geniş bir tavayı ocakta ısıtın ve açtığınız lavaşı koyun.

Arkası ve önünü eşit olarak kızarana kadar pişirin.

Diğerleri içinde aynı işlemi uygulayın.

Lavaşınız hazır! Afiyet olsun...