GeriBörek Tarifleri Tavada börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavada börek tarifi

Tavada börek tarifi

Börek kahvaltılardan 5 çaylarına, öğle yemeklerinden misafir sofralarına vazgeçemediğimiz lezzetlerin başında geliyor. Ancak çoğu zaman börek denince aklımıza çok zahmetli süreçler geliyor, gözümüz korkuyor. Halbuki birkaç basit malzemeyle fırına bile ihtiyaç duymadan börek yapmak mümkün. Kanıt istiyorsanız tarifi aşağı bırakıyoruz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yufka
  • Damak tadınıza göre tereyağı
  • Dilediğiniz kadar sucuk
  • Kaşar peyniri

Tavada börek tarifi Nasıl yapılır?

Bir adet yufkayı tezgahınıza alın. Kenarlardan dikdörtgen olacak şekilde katlayıp rulo halinde sarın. Ruloyu ince parçalara kesin ve diğer yufkalara da bu işlemi uygulayın.

Kesilen yufkaları karıştırarak ayırın. Yarısını geniş tavanıza alın, üzerine tereyağı parçaları koyun. Peynirleri ve ardından sucuk dilimlerini ekleyin. Üzerine kalan yufka parçalarını yerleştirin.

Tavanın kapağını kapattıktan sonra orta ateşte kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alın. Tavada böreğiniz hazır.