GeriKurabiye Tarifleri Tarçınlı fındıklı tek lokmalık kurabiye
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tarçınlı fındıklı tek lokmalık kurabiye

Tarçınlı fındıklı tek lokmalık kurabiye
Lezzet garantili, pratik fındıklı kurabiyeler...

Lezzet garantili, pratik fındıklı kurabiyeler...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • 1.5 çay bardağı mısır nişastası
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2.5-3 su bardağı un
Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın

Tarçınlı fındıklı tek lokmalık kurabiye Nasıl yapılır?

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini yoğurma kabına alıp iyice karıştırın. Bu malzemeye, toz fındık ve nişastayı ekleyin ve kontrollü bir şekilde ununu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilavesi yapın.

Kıvamını alan hamurdan, portakal büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta güzelce yuvarlayın. 1 parmak kalınlığında yuvarladığınız hamuru 3 santimetre aralıklarla kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize dizin. 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Pişen kurabiyeleriniz biraz soğuyunca, pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayıp servis tabağına alın.