GeriTatlı Tarifleri Tarak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tarak tatlısı tarifi

Tarak tatlısı tarifi

Özellikle bayramlarda zahmetli tatlılar yerine kolay hazırlanabilen lezzetli şerbetli tatlılardan yanaysanız, sizler için enfes bir önerimiz var. 20 dakikada kolayca hazırlanabilen Kastamonu yöresine ait tarak tatlısı misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz isterseniz cevizli isterseniz de bademli seçenekleriyle alternatif sunuyor. Denemek isteyenler için tarak tatlısı tarifi, malzemeleri ve kolay yapımı hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Badem veya ceviz parçaları

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Badem

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Süslemek için:

  • Hiç kullanılmamış tarak

Tarak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle şerbetini yapmakla başlayın.

Şeker ve suyu derin bir tencerede güzelce karıştırın.

Ocağın altını orta ateşte açın.

Tencere kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin.

Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Yumurta, tereyağı, sıvı yağı, pudra şekeri, yoğurt, irmik, kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar unu güzelce karıştırıp hamuru yoğurun.

Hindistan cevizi ve yumurta beyazını da ekleyip güzelce yoğurmaya devam edin.

Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.

Elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar koparın.

Daha önce kullanmadığınız bir tarağın üzerine bastırıp hamur parçasını açın.

Tarağın üzerinde açtığınız küçük hamur parçasının içine ceviz veya badem koyup kapatın.

Daha sonra hamur parçasını taraktan ayırıp ceviz veya badem içinde kalacak şeklinde yuvarlayın.

Tatlının üzerine yumurta sarısını sürüp, badem veya cevizle süsleyip pişirin.

Tatlı biraz ılındıktan üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün. Tatlınız hazır, afiyet olsun.