GeriSebze Yemeği Tarifleri Tandır fasulyesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tandır fasulyesi tarifi

Tandır fasulyesi tarifi

Tandır fasulyesi ya da çömlek fasulyesi, Nevşehir mutfağının en sevilen yemeklerinden. Normalde Avanos çömleklerinin içinde tandırda uzun uzun pişmesi makbul olan tandır fasulyesini evinizde yapabilmeniz için daha pratik bir tarif hazırladık sizin için. Malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Tandır fasulyesi tarifi Nasıl yapılır?

Önceden ıslattığınız fasulyeleri haşlayıp süzün.

Sıvı yağı toprak tencerede kızdırıp etleri kavurun.

Soğanı yemeklik doğrayıp etlere ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Son olarak salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.

Fasulyeleri, 2 su bardağı suyu ve tuzu da ilave edin.

Yemeğin suyu özleşene kadar pişirmeye devam edin. Afiyet olsun…