GeriHamur İşi Tarifleri Tahinli pide tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tahinli pide tarifi

Tahinli pide tarifi

Tahinli pide, evde yapılabilecek pideler arasında en lezzetlilerin başında geliyor. Özellikle çayın yanında enfes bir uyum sergileyen tahinli pide, hamur işi sevenlerin gözdesi. Siz de tahinli pideyi evinizde yapıp çay ve kahvaltı sofralarınızı süslemek isterseniz, işte malzemeleri ve tarifi…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Tahinli pide tarifi Nasıl yapılır?

Hamur için 1 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, süt, tuz, sıvı yağ ve mayayı derin bir kasede karıştırın.

Unu azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.

Nemli bir örtünün altında mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla yuvarlak açın.

Kenarlarını kıvırarak şekil verin, tabanının ince olmasına özen gösterin.

Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın.

Ayrı bir yerde tahin, pekmez, 1 su bardağı şeker ve yarım su bardağı suyu karıştırın.

Hazırladığınız hamurun ortasına dökün.

Kenarlarına yumurta sarısı sürün, 180 derecelik fırında her yeri pişene kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Ilınınca servis edin. Afiyet olsun…