GeriMeze Tarifleri Tahinli patlıcan közlemesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tahinli patlıcan közlemesi tarifi

Tahinli patlıcan közlemesi tarifi

Tahinli patlıcan közlemesi, Antalya mutfağının en lezzetli ve pratik mezelerinden biri. Lezzetinin püf noktası ince çekirdeksiz patlıcan kullanmak olan bu mezeye dilerseniz bir yemek kaşığı kadar süzme yoğurt da ilave edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa tahinli patlıcan közlemesi tarifine geçelim…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 kahve fincanı tahin
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tahinli patlıcan közlemesi tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları birkaç yerinden delip ocağın üzerinde közleyin.

Kabuklarını soyup sularını hafifçe sıkıp bir kaseye alın.

Üzerine zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin.

Patlıcanları güzelce ezerek püre haline getirin.

Sarımsağı da ezin.

Patlıcanlara sarımsak, ceviz, tahin ve tuzu ilave edin.

Hepsini güzelce harmanlayın.

Servis tabağına alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun…