Tahinli kurabiye tarifi

Tahinli kurabiye, Ortadoğu'da çok sık karşımıza çıkan ve helva kurabiye de denen nefis bir lezzet. Gerçekten de helva tadında olan ve tahin helvası gibi ağızda dağılan tahinli kurabiye, sizin çay saatlerinize de keyif katmaya aday. Malzemeleri oldukça az, yapılışı da oldukça kolay olan tahinli kurabiyenin malzemelerini aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...

Tahinli kurabiye tarifi
Tahinli kurabiye tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz ya da fındık
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 3,5 su bardağı un
Nasıl Yapılır
  1. Temel malzemelerin karıştırılması
    Tahin, sıvı yağ, dövülmüş ceviz (ya da fındık) ve pudra şekerini uygun bir kasede karıştırın.
  2. Kuru malzemelerin eklenmesi
    Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yoğurun.
  3. Kurabiyelerin şekillendirilmesi
    Hamuru iyice yoğurduktan sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  4. Pişirme aşaması
    Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra kurabiyeleri fırına verin ve 15-20 dakika kadar pişirin.
  5. Püf noktası
    Kurabiyelerin üzeri çatlayıp hafif kızarınca pişmiş demektir. Kurabiyeleri tepsiden almak için tamamen soğumalarını bekleyin. Aksi takdirde dağılabilirler.
  6. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ1317 kcal
ŞEKER37 g
YAĞ58 g
PROTEİN23 g