GeriSebze Yemeği Tarifleri Taflan kavurması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taflan kavurması tarifi

Taflan kavurması tarifi

Taflan özellikle Karadeniz bölgesinde çok sık tüketilen, karayemiş, Laz kirazı, Laz üzümü ve Hint kirazı olarak da adlandırılan bir meyve. Oldukça şifalı özellikleri olduğu bilinen taflan turşu olarak uzun süre saklanabiliyor. Taflan turşusundan da enfes taflan kavurması yapılıyor. Bu oldukça basit ve lezzetli yemeğin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Size kalan sadece mutfağın yolunu tutmak. Kolay gelsin...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kase taflan turşusu
  • 3 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Taflan kavurması tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları yemeklik doğrayın.

Sıvı yağı tavada kızdırıp soğanları kavurun.

Taflan turşusunun sudan geçirip süzdükten sonra tencereye ilave edin.

5 dakika kadar tüm malzemeyi bir arada kavurduktan sonra ocaktan alıp servis edin. Afiyet olsun...